1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
 • Auteur
  Berichten
 • #1334
  Jitske Dijkstra
  Moderator

   Als dingen tegenzitten of ze gaan niet zoals je graag wilt, stel dan je verwachtingen bij. We ervaren stress en negatieve energie als we ons verzetten tegen de werkelijkheid. “Iets” wat we niet leuk vinden in ons leven en we verzetten ons ertegen. Maar het is er nog steeds.

   Wees je altijd bewust van de “bril” die je draagt. Want door die bril bekijk je de wereld.  Het is hoe je het leven projecteert. Als je een andere bril opzet ziet de wereld er opeens anders uit. En die switch kun je steeds maken vanuit je bewustzijn.

   Ik haak even op jou in Trudy omdat je een mooi voorbeeld geeft: je ergert je aan je kleinkinderen omdat je verwacht  dat ze netjes eten en hun rommel opruimen. Als ze niet aan die verwachting voldoen ontstaat er discrepantie en een vervelend gevoel. Zo geniet je minder van ze.

   Hoe kun je dit oplossen? Door bewust de keuze te maken om je te richten op wat ze wel goed doen. Geniet van hun aanwezigheid, van de leuke gesprekken die je met ze voert, van hun onbevangenheid en zorgeloosheid. Maak een geintje over de rommel en het eten, dan pikken ze het wellicht ook nog op.

   Tip voor Leandra: ga dagelijks een half uur op blote voeten in het gras staan/lopen. Je aardt jezelf op deze manier door direct met je lijf en je energie in contact te zijn met de energie van de aarde. Het lichaam kan dan heel goed ontspannen en helen.

    

  1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.