Onderwerp voortgang:

Volte & Leegte in het lichaam

Als je gaat beginnen met Do-in is het heel belangrijk om je het volgende te realiseren:

Je bent niet aan het sporten, dat wil zeggen we gaan niet geforceerd trekken aan spieren om ze langer en soepeler te maken. Als je het begrip Volte & Leegte begrijpt, dan kun je op een hele vriendelijke en milde wijze je lichaam soepel, sterk en gezond maken en je Geest tot rust brengen.

De meridianen lopen vaak aan beide kanten van het lichaam: bijv. de lever meridiaan loopt vanaf je grote teen omhoog via de binnenkant van het been naar de onderkant van je ribben. Dit is precies hetzelfde in beide benen.

Als je begint met Do-in oefeningen probeer je altijd even kort beide kanten van het lichaam uit. Je komt in de strekking, ademt in en wordt je gewaar van de spanning aan die kant. Hetzelfde doe je aan de andere kant. Je voelt dan al snel verschil tussen links en rechts, voor en achter.

Het principe van Volte & Leegte is dat de Leegte de Volte in zich kan opnemen. 

Lees de regel hierboven nog eens, want het geeft de essentie van Do-in weer. 

Je begint altijd met de makkelijkste, soepelste – leegste – kant van het lichaam. Daar blijf je lang, rustig en diep ademen om de energie in beweging te laten komen. Als je daarna naar de strakste, meest gespannen – volste – kant komt, zal je merken dat die kant al veel makkelijker is geworden.

De stagnatie is gaan stromen omdat je de Leegte hebt gevoed en aandacht hebt gegeven. Er ontstaat een betere balans, opluchting en ontspanning.

Als je ook nog de betekenis van de Leegte kunt voelen, dan kun je op een nog diepere laag herstellen omdat je dan ècht in contact komt met jezelf.

Je voelt in de strekking precies wat je nodig hebt op persoonlijk, spiritueel en lichamelijk vlak.

Dit proces van gewaarworden en bewust worden en echte verbinding met jezelf heeft veel focus en oefening nodig. het is een pad van spiritueel ontwaken en groeien. We zijn vaak extern gefocusd en gericht op aanpassing aan de buitenwereld. Maar als je teveel afdwaalt van je eigen unieke en authentieke zelf verlies je jezelf en stagneert je energie of je loopt juist compleet leeg. Teveel focus op de buitenwereld maakt dat je niet (meer) voelt waar het voor jou echt om gaat, wat jij voelt, nodig hebt en verlangt.

Do-in oefeningen reiken je de wijsheid van je eigen Lichaam & het Universum aan.

Je hoeft alleen maar naar binnen te keren, je ontvankelijk op te stellen en je afweer los te laten.

Stel je compleet, onbevooroordeeld open.

Dan zal je energie herstellen. Je klachten zullen afnemen of oplossen, je geest zal verlicht voelen en rust vinden, je focus helder.

En dat maakt Do-in echt MAGISCH. 

 

 

Categories: