Onderwerp voortgang:

Volte & Leegte

Wanneer energie onbelemmerd kan stromen, zoals water in een rivier zonder blokkades, dan wordt het hele lichaam gevoed met energie en voedingsstoffen.

Dit is een situatie die vrijwel nooit voorkomt in een mensenleven. Wij staan voortdurend blootgesteld aan allerlei gebeurtenissen en ervaringen waarop we moeten reageren met actie en waarop onze energie reageert.

Daarom zijn we nooit volledig in balans: juist vanuit de disbalans beweegt het leven. We voelen ons niet goed en/of ziek wanneer de disbalans groot is, maar vanuit dat contrast ontstaat de diepe en sterke behoefte om te corrigeren naar min of meer balans.

Juist omdat we voelen wat we niet willen wordt steeds duidelijker wat we wel willen. We kunnen dus niet zonder contrast om onze ware natuur helder te krijgen.

Er is 1 hele belangrijke natuurwet: Energy flows where attention goes. 

Dat betekent dat onze energie altijd onze intenties volgt. Daar waar onze aandacht is, daar is ook onze energie. Wanneer er in ons dagelijks leven een (re)actie van ons wordt gevraagd gaat onze energie er in mee.

Dus richt je je aandacht voortdurend op gebrek, op dingen die niet goed gaan in je leven, op mislukking, falen, angst etc, dan gaat jouw energie daar in mee. Als je mind stagneert, stagneert ook je energie.

Omgekeerd werkt het net zo. Als je je over durft te geven aan de flow van het leven en in vertrouwen kunt denken, voelen en handelen dan blijft je energie stromen vanuit je Bron. De energie volgt dan je positieve intenties.

Alle 12 meridianen hebben hun eigen flow, betekenis, emotie en functie in ons lichaam en ons leven.

Wanneer we geblokkeerd raken in 1 of meer meridianen of emoties dan blokkeert de bijbehorende energie.

Als je bijv. blokkeert in je ademhaling en je ademt onvoldoende uit – met andere woorden je vind het moeilijk om bepaalde thema’s in je leven los te laten – dan creëer je een dam in energiebaan van de longen.

Er ontstaat volte (stijfheid en stagnatie en pijn, beperking van beweging) in de bovenkant van het lichaam: hoofd, hals, schouders en armen.

Door deze volte vóór de dam ontstaat er dus automatisch – volgens een natuurwetleegte in het eerstvolgende element: de blaas en nieren. Ook deze organen zullen problemen krijgen en/of ziek worden door “ondervoeding” of “leegte” in energie.

Voor meer uitleg over Volte & Leegte  klik op onderstaande video

Categories: